10. filmski december

Spoštovani članice in člani, prijateljice in prijatelji!

Tri psihoterapevtska društva, Združenje psihoterapevtov Slovenije,  Združenje za otroško in mladostniško psihiatrijo Slovenije ter Slovensko društvo za skupinsko analizo Vas skupaj vabimo na filmsko druženje v petek 10. decembra ob 13h. Tudi letos bomo organizirali že tradicionalen 10. filmski december. Tokrat je film izbral in pripravil diskusijo Matjaž Lunaček.

Ogledali pa si bomo film Ladijske novice (“The Shipping News”), režiserja Lasse Hallströma s sijajno igralsko zasedbo. Film je posnet po istoimenskem romanu Pulitzerjeve nagrajenke Annie Prolux. Po filmu in predstavitvi teoretičnih osnov krivde in diskusiji sledi še srednja skupina Slovenskega društva za skupinsko analizo.

December je čas, ko se družimo, pogledamo nazaj ter se veselimo tega kar prihaja. Letos in lani so razmere nenaklonjene druženju, vendar se ne predamo tako zlahka. Lani smo srečanje organizirali na spletu. Letos planiramo izvedbo v živo, vendar so se razmere v zadnjih tednih zaostrile, tako da vam zaenkrat tega, da se vidimo ne moremo obljubiti. V primeru, da bodo razmere nenaklonjne srečanju v živo, bomo srečanje tako kot lani organizirali na spletu. Na spetu bo srečanje potekalo po nekoliko spremenjenem urniku. O kraju srečanja in konkretni izvedbi bomo vse prijavljene  obvestili v ponedeljek 6. decembra 2021.

Prosimo vas, da svojo prisotnost na skupnem dogodku potrdite tajništvu ZPS po elektronski pošti tajnistvo@zpsi.si, do vključno 6. decembra.
 

PROGRAM SREČANJA

13.00:  Prihod

13.15 – 15h: Oled filma: Ladijske novice (“The Shipping news”) 

Matjaž Lunaček

Kako se izviti iz primeža travm?

Diskusija

16.45h – 18.15h:
Srednja skupina
vodita Breda Leban in Nada Perovšek Šolinc

 

Vabljeni, da se nam pridružite!

 

V imenu ZPS Tina Sentočnik

V imenu ZOMP Nataša Dajčman

V imenu SDSA Jožica Petek in Iztok Prosen