Sleep in children and adolescents in CAP

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na izjemno predavanje dr. Carmen Schroder, dr. med., mednarodno priznane strokovnjakinje s področja otroške in mladostniške psihiatrije.

Karmen Schroder je profesorica otroške in mladostniške psihiatrije na Univerzi v Strasbourgu in vodja oddelka za otroško in mladostniško psihiatrijo v univerzitetni bolnišnici v Strasbourgu v Franciji ter koordinatorica Centra odličnosti za avtizem in nerazvojne motnje STRAS&ND.

Prof. Schroder je tudi evropsko certificirana strokovnjakinja za spanje, njeno glavno področje kliničnega raziskovanja (v okviru skupine CNRS na Inštitutu za celične in integrativne nevroznanosti v Strasbourgu) se osredotoča na motnje spanja in cirkadianega ritma pri otrocih in mladostnikih, zlasti pri nevrorazvojnih motnjah, kot je avtizem. Objavila je več kot 75 publikacij (46 od leta 2016), od tega 19 poglavij v knjigah in 2 koordinaciji knjižnih izdaj, večinoma o posledicah motenj spanja in/ali motenj cirkadianega ritma na otrokov razvoj ali duševne motnje v razvojnem obdobju.

Več o prof. Schroder in intervju z njo si lahko preberete na spletni strani ESCAP (https://www.escap.eu/events/escap-expert-day-25th-june-2021/carmen-schroder-biography)

 

Predavanje in delavnica z naslovom:

Sleep in children and adolescents in CAP: the answer to (almost !) all of your questions

Bo potekalo v soboto, 11.11.2023 od 9-12h v predavalnici Pediatrične klinike UKC Ljubljana. Predavanje organizira ZOMP in bo BREZPLAČNO. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se na predavanje predhodno prijavite na https://forms.gle/dK9z8WSWkPfQpCcZ7.

PRILOGA: Vabilo

PRILOGA: Sleep in children and adolescents in CAP

Vljudno vabljeni!

Hvala in lep dan,

Tajništvo ZOMP