Adolescent Identity Treatment

Vabimo vas, da se udeležite izobraževanja o »Adolescent Identity Treatment (AIT)«, ki predstavlja integrativni pristop k obravnavi osebnostne patologije v mladostništvu. Izhaja iz znanj družinske sistemske psihoterapije, teorije navezave, razvojne nevrobiologije, objektnih odnosov ter vedenjsko – kognitivnih teorij in tehnik.

Izobraževanje bosta vodila ustanovitelja AIT – prof. dr. Susanne Schlüter-Müller in prof. dr. Klaus Schmeck, oba otroška in mladostniška psihiatra ter psihoterapevta skupaj s slovenskimi mentorji. Izobraževanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Izobraževanje je namenjeno vsem, ki se profesionalno ukvarjajo z mladostniki z osebnostno patologijo, še posebej z mladostniki z nastajajočo mejno osebnostno motnjo. Vabljeni so tako specialisti kot specializanti otroške in mladostniške psihiatrije ter psihiatrije, klinični psihologi in psihoterapevti.

Več o AIT si lahko preberete v knjigi, ki sta jo skupaj s soavtorji napisala naša predavatelja: Adolescent Identity Treatment, založba Springer, 2014. O obravnavi osebnostne patologije pa priporočamo v branje članek predavateljev s soavtorji v Scandinavian Journal of Child and Adolescent Psychiatry and Psychology , Vol. 3(1):63-70, 2015, z naslovom Assessment and Treatment of Identity Pathology During Adolescence.

 

Po končanem izobraževanju bodo udeleženci prejeli uraden certifikat o AIT izobraževanju.

 

Izobraževanje je sestavljeno iz teoretičnega in supervizijskega dela. Teoretični del bo potekal tri dni – 25. – 27. januarja 2024 v UKC Maribor. Supervizijski del bo potekal virtualno v manjših skupinah ter dva dni v živo  maja 2024 v UKC Maribor.

 

Kotizacija znaša 750 Eur + DDV in vsebuje plačilo:

  • tridnevnega teoretičnega izobraževanja (25. – 27. januar 2024)
  • dvodnevna skupinska supervizija (predvidoma v maju 2024)
  • virtualne supervizije v manjših skupinah
  • prigrizki in kava v odmorih ter kosilo med tridnevnem izobraževanjem
Prijave sprejemamo do 11. 1. 2024 oz. do zapolnitve predvidenih mest na

www.ukc-mb.si; zavihek strokovna srečanja.

 

Dodatne informacije:

Rebeka Gerlič

02 321 28 13; e-mail: rebeka.gerlic@ukc-mb.si

 

Organizator: izr. prof. dr. Hojka GREGORIČ KUMPERŠČAK, UKC Maribor